In vrijwel alle gevallen kunnen wij met onze klant de afspraak maken dat aan onze tussenkomst geen kosten zijn verbonden. Dat komt niet omdat we het zogezegd voor niets doen, maar omdat het wettelijk is geregeld (artikel 6.96 BW) dat de kosten van een deskundige belangenhartiger door de aansprakelijke partij moeten worden betaald. We spreken dan over “buitengerechtelijke kosten van rechtsbijstand” (kortweg bgk). Tijbout houdt zich aan die wettelijke bepaling en berekent geen bemiddelingskosten of percentages van schadebedragen. Dat betekent dat wij alle noodzakelijke werkzaamheden kunnen verrichten, van het begin tot het eind, zonder de klant nota’s te sturen. Maakt u zich geen zorgen, uiteindelijk krijgen wij onze kosten vergoed. Dat is in Nederland goed geregeld en wijkt dus af van no cure no pay afspraken die door andere bureaus wel worden verdedigd.
Is het onder bepaalde – uitzonderlijke – omstandigheden toch nodig om van het bovenstaande af te wijken dan maken wij vooraf heldere afspraken. Bij het behandelen van schade door medische fouten gelden andere voorwaarden. Wij informeren u daarover graag.
Een stevige bewering die door fervente tegenstanders wel eens wordt gebezigd. Het zou iets genuanceerder kunnen maar in een aantal gevallen is het zeker waar. Het is altijd opletten geblazen.
No cure no pay afspraken zijn in de Nederlandse situatie zelden in het belang van het slachtoffer. Immers, we kennen de “mooie” wettelijke regeling als hiervoor genoemd die no cure no pay afspraken overbodig maakt. Wie zit er te wachten op het betalen van een percentage van het verhaalde schadebedrag van 15, 20, of 25 %, plus 21% BTW? Wie wil een zo groot deel van zijn hardbevochten schadebedrag inleveren, als het ook voor niets kan? Niemand toch?
Wilt u uitgebreide informatie van ons kantoor over het kostenaspect, of no cure no pay en een rekenvoorbeeld, stuurt u ons dan even een e-mail.