Wat te doen bij een ongeluk met een elektrische step?

De laatste jaren is het Nederlandse straat beeld flink veranderd. Zeker in de grote steden zijn er vele soorten voertuigen bijgekomen, waaronder de elektrische step. Het zijn hippe en handige vervoersmiddelen, waaraan de nodige voor- en nadelen kleven. Lang niet altijd is duidelijk welke steps zijn toegestaan en waar deze op de weg mogen rijden. Er vinden dan ook regelmatig ongelukken met elektrische steps plaats. Wat moet je doen als je bij een ongeluk met een elektrische step betrokken raakt?
Lees meer


Verkeersongeval door eigen schuld; toch recht op een schadevergoeding?

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval, waarbij u zelf de schuld heeft? En heeft u daarbij zelf (ernstig) letsel opgelopen? Dan is in sommige gevallen ook uw letselschade te verhalen. Hierbij is het wel van belang dat er een SVI-verzekering (Schadeverzekering voor Inzittenden) is afgesloten voor het desbetreffende gemotoriseerde voertuig.
Lees meer

Schadevergoeding bij een auto-ongeluk. Hoe regelt u dat?

Was u betrokken bij een aanrijding buiten uw schuld om en heeft u daarbij letsel opgelopen? Om uw kans op schadevergoeding na een auto-ongeluk te vergroten, is het van belang dat u een aantal zaken goed vastlegt. Wij geven u graag 5 tips om te zorgen dat u na de aanrijding de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.
Lees meer

Artikel 185 Wegenverkeerswet (WVW); bescherming van ‘zwakkere’ verkeersdeelnemer

Voetgangers en (elektrische) fietsers hebben in het verkeer een kwetsbare positie ten opzichte van gemotoriseerd verkeer zoals scooters, brommers, auto’s en motoren. Bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig zal de fietser en/ of voetganger namelijk sneller letsel oplopen dan de automobilist of motorrijder. Artikel 185 WVW houdt rekening met deze ‘zwakkere’ verkeersdeelnemers door hen extra rechtsbescherming te bieden.
Lees meer

Werkgeversaansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval

Een ongeval op het werk komt helaas vaak voor, maar een goede werkgever zal alles in het werk stellen om ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. Ben je toch betrokken bij een ongeval op het werk? Dan is het goed om te weten dat je de werkgever hiervoor aansprakelijk kunt stellen. Wij leggen je uit in welke mate de werkgever aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval en wat je moet doen om letselschade te claimen.
Lees meer