Onze klanten geven ons een 9,5

Schadevergoeding bij een auto-ongeluk. Hoe regelt u dat?

Vergroot uw kans op een schadevergoeding na een auto-ongeluk met deze 5 tips
Was u betrokken bij een aanrijding buiten uw schuld om en heeft u daarbij letsel opgelopen? Om uw kans op schadevergoeding na een auto-ongeluk te vergroten, is het van belang dat u een aantal zaken goed vastlegt. Wij geven u graag 5 tips om te zorgen dat u na de aanrijding de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

1. Vul samen met de tegenpartij een schadeformulier in

Na het ongeval moet u samen met de tegenpartij het schadeformulier invullen. Doe dit altijd op een rustige en veilige plek. Dan is de kans op fouten het kleinst. Let erop dat u het formulier beiden netjes en leesbaar invult. Dit verkleint de kans op onenigheid achteraf. Het is hierbij van belang dat u zorgvuldig invult hoe de aanrijding is ontstaan. Let daarbij op dat de schade aan de auto overeenkomt met de tekening die u op het schadeformulier schetst. Controleer goed of alle gegevens die u op het formulier invult kloppen voordat u overgaat tot ondertekenen.

2. Zet uw handtekening alleen onder het schadeformulier als de toedracht juist is omschreven

Kijk nogmaals de details na die u en de tegenpartij op het formulier hebben ingevuld, voordat u uw handtekening zet. Het is erg belangrijk dat het formulier klopt. Let erop dat zowel u als de tegenpartij de voorkant van het schadeformulier ondertekenen. Geef in ieder geval nooit u ingevulde versie van het schadeformulier mee aan de tegenpartij zonder dat u zelf een ondertekend exemplaar houdt.

3. Noteer de gegevens van eventuele getuigen

Waren er mensen die het auto-ongeluk hebben zien gebeuren? Dan is het erg belangrijk dat u de contactgegevens noteert en goed bewaart. Soms komt het bijvoorbeeld voor dat de tegenpartij toegeeft dat het zijn/haar schuld is, maar daar op een later moment toch op terugkomt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en zorg er voor dat u de (contact)gegevens van eventuele getuigen goed noteert na het ongeluk.

4. Laat uw letsel vastleggen

Heeft u last van fysiek letsel na de aanrijding? Bezoek dan zo snel mogelijk de eerste hulp, huisarts of huisartsenpost. Dit is natuurlijk belangrijk voor uw eigen gezondheid, maar ook essentieel om in een letselschadezaak te kunnen bewijzen dat u letsel ondervond naar aanleiding van de aanrijding.

Soms ontstaan klachten pas later of worden ze erger. De klachten lijken dan wellicht te ‘onbelangrijk’ om voor naar de dokter te gaan. Toch is het erg belangrijk dat elk opgelopen letsel vastgelegd wordt, zodat er bewijs is van uw letsel. Dat is van belang voor het krijgen van een schadevergoeding, waaronder een smartengeldvergoeding.

5. Neem contact op met een deskundige belangenbehartiger

Natuurlijk wilt u het liefst zo snel mogelijk na het auto-ongeluk de schadevergoeding kunnen claimen. U maakt immers aanzienlijke kosten. Het is daarom belangrijk dat u contact opneemt met een professionele belangenbehartiger die is opgenomen in het register van De Letselschade Raad. Deze helpt u alle schade op papier te zetten en brengt het proces voor u op gang.

De belangenbehartiger zorgt ervoor dat de schadestaat compleet is (zonder vergeten kosten) en dat u een zo groot mogelijke kans heeft om de schadevergoeding na de aanrijding te ontvangen. Kortom – met een belangenbehartiger gaat u voor een snellere, heldere afwerking, met een zo hoog mogelijke schadevergoeding.

Heeft u letselschade na een aanrijding?

Heeft u hulp nodig bij het krijgen van een schadevergoeding na een auto-ongeluk, of heeft u vragen over letselschade na een aanrijding? Wij helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op.

Direct gratis advies?

(075) 640 10 40

Neem contact op met een specialist

[email protected]

Binnen 24 uur antwoord op al je vragen

Stuur ons een bericht

Neem contact op met een specialist